De 5 belangrijkste voordelen van elektrische fietsen

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Dat is niet zo gek, want het fietsen op een elektrische fiets gaat een stuk gemakkelijker dan op een reguliere fiets. Zeker wanneer je lange afstanden op de fiets af wil leggen! Maar wist je dat elektrisch fietsen nog veel meer voordelen heeft? Welke voordelen dat precies zijn lees je in dit blog!

Het ontstaan van de elektrische fiets 

Wist je dat de eerste ideeën voor het ontwikkelen van een elektrische fiets al ontstond in het jaar 1895? De houder van het patent op de eerste elektrische fiets was Ogden Bolton Junior. Zijn idee bevatte een fiets met een batterij aangedreven fiets met een motor op het achterwiel. Twee jaar later kwam Hosea W. Libbey met de daadwerkelijke elektrische fiets, met een dubbele elektrische motor die in de trapas geplaatst werd. Sindsdien is de elektrische fiets doorontwikkeld tot wat het nu is: een fiets die op elektronische wijze alle nodige ondersteuning biedt bij het fietsen. Dit kan zijn door middel van rotatie ondersteuning, of met trapkrachtondersteuning. Het fietsen op een moderne elektrische fiets heeft ontzettend veel voordelen voor mens, dier en planeet. 

De belangrijkste voordelen van elektrisch fietsen 

Benieuwd waarom elektrisch fietsen zo populair is? Dat komt door de grote voordelen die het met zich meebrengt. 

  1. Comfort

Het fietsen op een elektrische fiets is enorm comfortabel. Of je nu tegenwind hebt of tegen een grote heuvel op moet fietsen, met een elektrische fiets is dit een fluitje van een cent! Nooit meer hard trappen en bezweet of uitgeput komen op je werk? Dan is een elektrische fiets iets voor jou.

  1. De hoge snelheid

Met een elektrische fiets kun je een stuk sneller fietsen dan op een reguliere fiets. Wist je dat je op een elektrische fiets tot wel 25 kilometer per uur kunt fietsen? 

  1. Lange afstanden? Geen probleem!

Is de afstand van je huis tot je werk of studie nét te groot om deze op een gewone fiets af te leggen? Met een elektrische fiets dames hoef je de auto niet zo snel meer te pakken. Ook hoef je minder hard te trappen, waardoor je minder vermoeid op je plek van bestemming aankomt.

  1. Beter voor het milieu

Zoals hierboven beschreven zul je, als je een elektrische fiets hebt, een stuk minder snel de auto (of brommer/scooter) pakken. Zo ben je dus ook nog goed bezig voor het milieu!

  1. In shape blijven

Vaker de auto laten staan en op de fiets stappen? Dan krijg je een stuk meer beweging en zul je dus gemakkelijk fit blijven.

Geef een reactie