De tuin opknappen, hoe doe je dit?

Ben je het zat om naar een onbehandelde tuin te kijken? Dan is het erg belangrijk om wat aan je tuin te doen. Je kunt op veel verschillende manieren aan je tuin werken. Zo kun je bijvoorbeeld een overkapping bouwen, maar je hebt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een buitenkeuken te bouwen. Als je een idee hebt is het erg belangrijk om dit uit te werken op papier. Doordat je het uitwerkt op papier kun je zo snel mogelijk beginnen met bouwen en kun je een hoop vertragingen voorkomen. 

Een overkapping bouwen, welk hout is hier geschikt voor?

Wil je een overkapping bouwen? Dan zijn er een aantal verschillende houten die hiervoor geschikt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld douglas hout gebruiken. Douglas hout wordt veel gebruikt voor het maken van overkappingen. Dit komt doordat het hout zeer geschikt is voor in de bouw. Het is wel belangrijk om douglas balken  te behandelen. Als je dit niet doet, zal het hout vergrijzen. Dit kan een lelijke kleur worden, waardoor je er niet meer van kan genieten. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je hout te behandelen. 

Een buitenkeuken bouwen, waar begin je mee?

Als je een buitenkeuken wilt bouwen van douglas hout, dan is het erg belangrijk om eerst alles op te meten. Wanneer je alles hebt opgemeten kun je beginnen met het ontwerpen van jouw buitenkeuken. Als het ontwerp klaar is en alle ideeën die je had zijn toegevoegd kun je beginnen met het op schaal tekenen van je ontwerp. Dit is erg belangrijk! Als je dit namelijk niet doet, zal het bijna altijd mis gaan tijdens het bouwen. Als je moeite hebt met het onthouden van de maten, dan kun je altijd tekenen met stoepkrijt. Hierdoor weet je precies hoe hoog de buitenkeuken moet zijn.

Douglas hout verven, is dit mogelijk?

Het is zeker mogelijk om douglas hout te verven. Wel is het belangrijk om het douglas hout van tevoren te schuren. Het kan namelijk nog ruw zijn, waardoor het oververven niet mooi zal zijn. Hierom is het erg belangrijk om de verf goed te schuren. Als je het eenmaal hebt geschuurd kun je beginnen met verven. Zorg ervoor dat je het hout goed verft voordat je het in elkaar zet. Zo kun je namelijk alle plekken makkelijk mee nemen. Weet jij nog niet welke kleur je wilt gebruiken? Dan is het verstandig om te kijken naar de kleuren die je in de rest van je woning veel terug ziet komen. Zo kan alles één geheel worden, wat een betere uitstraling geeft.

Geef een reactie