Gehoor problemen? Schaam je niet!

Wanneer je op leeftijd bent, kan het voorkomen dat je minder goed kunt horen. Dit betekent niet direct dat je doof bent. Je gehoor heeft erg lang allerlei geluiden moeten aanhoren, waardoor je gehoor beschadigd kan zijn. Hiervoor hoef je je dan ook zeker niet voor te schamen. Het is wel erg belangrijk om een audicien te bezoeken, zodat je verdere problemen met je gehoor kunt voorkomen. 

Het bezoeken van een audicien 

Als je gehoor problemen hebt, heb je de mogelijkheid om een audicien te bezoeken. Een audicien kan je helpen met het verbeteren van je gehoor. Zo is het erg belangrijk om je oren op te meten. Dit kan de audicien met een speciaal apparaat meten. Wanneer uit de meting komt dat je slechthorend bent, dan is het handig om een gehoorapparaat aan te schaffen. Door het gehoorapparaat kun je weer veel horen, waardoor luisteren niet meer moeilijk is. 

Ik hoor mezelf niet?

Als je jezelf niet meer goed hoort, dan ga je automatische harder praten. Dit komt natuurlijk omdat je zelf wilt weten wat je precies zegt. Wanneer je slechthorend bent, kun je jezelf niet meer goed horen en dat kan erg vervelend zijn. Doordat je niet meer goed kunt horen en daarom ook jezelf niet meer kunt horen, ga je harder praten. Hierdoor kan dit voor andere mensen erg vervelend overkomen. Het wordt daarom altijd aangeraden om met een gehoorbeschadiging de audicien te bezoeken. De audicien kan je namelijk helpen met het juiste gehoorapparaat. 

Ik heb niet de mogelijkheid om naar de audicien te gaan

Het kan voorkomen dat je niet zelf fysiek naar de audicien kunt komen. Dit kan komen doordat je niet goed kunt lopen, of wellicht geen vervoer hebt. Wanneer dit het geval is, is het erg belangrijk om toch een afspraak te maken met de audicien. De audicien komt dan namelijk aan huis. Er zitten veel voordelen aan en audicien aan huis. Zo hoef je zelf namelijk niet de deur uit, en kun je lekker warm binnen blijven. 

Weer goed horen

Als je eenmaal voor een gehoorapparaat hebt gekozen, zal je al snel merken dat je gehoor al snel weer beter is. Je kunt dan weer goed horen. Let er wel op, de gehoorbeschadiging die je opgelopen hebt, zal niet meer verdwijnen. Dit betekent dat je altijd met een gehoorapparaat zal moeten lopen. Als jij je niet fijn bij een gehoorapparaat voelt, dan kun je ook een doorzichtige gehoorapparaat kopen.

Geef een reactie