Leren met games? Het kan!

Om games kun je niet langer meer heen. Jongeren groeien er mee op en ook op scholen en zelfs in bedrijven worden games ingezet om mensen nieuwe vaardigheden aan te leren. Games zijn overal en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Als werkgever kun je erover nadenken games in te zetten om je medewerkers bij te scholen. Het is een leermethode die zeker bij de jongere generatie zeer zal aanslaan. Zij zijn ermee opgevoed en zij kunnen ermee omgaan. Sterker nog: vanuit het onderwijs kennen ze de leerzame games en dit is een manier waarop zij makkelijk leren. Voor de oudere generatie werknemers is dit natuurlijk helemaal nieuw. Maar juist ook voor hen kan gamen ontzettend leuk zijn. Tijdens games moet jezelf actief nadenken en vaak ook dingen doen: keuzes maken, nadenken over oplossingen enzovoort. Dit bevordert het leren en de kans is groot dat nieuwe materie dan beter blijft hangen. Dus moet je als werkgever dan maar een game pc kopen?

Game pc kopen: doen

Het antwoord op die vraag is natuurlijk niet zo heel eenvoudig, maar als je veel bijscholingen hebt, is het te overwegen om dit voortaan op deze manier te doen, mits natuurlijk de juiste educatieve games beschikbaar zijn. Dan moet je natuurlijk een game pc kopen en dat is best een investering. Maar dat is ook het inhuren van een trainer en de game pc gaat natuurlijk langer mee en staat altijd tot je beschikking. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe medewerkers meteen achter de game pc zetten om ze meteen de juiste kennis bij te brengen. Zo hoeven ze niet te wachten op het moment dat er weer eens een training is. Dus een game pc kopen kan een hele mooie en waardevolle investering zijn.

Sta open voor het nieuwe leren

Het gaat erom dat je als werkgever openstaat voor nieuwe manieren van leren. Er komen steeds meer educatieve games op de markt. Het is een leuke manier van leren, die ook echt resultaat geeft. Educatieve games kunnen een afwisseling vormen met klassikaal lesgeven of met zelfstandig leren. Het leuke is dat verschillende generaties binnen een bedrijf zo ook van elkaar kunnen leren. Dit bevordert de teamontwikkeling en zorgt vaak ook voor vernieuwende ideeën. Als werkgever blijf je steeds zoeken naar nieuwe manieren van bijscholen. Gamen kan een nieuwe manier zijn. Kijk dus wat goed is voor jouw bedrijf en ga ermee aan de slag.

Geef een reactie