Snel geld nodig? Sluit een persoonlijke lening af

Als je snel geld nodig hebt om je huis te verbouwen of voor andere persoonlijke zaken, dan kan je het beste een persoonlijke lening afsluiten. Een persoonlijke lening is alleen bedoeld voor persoonlijke zaken want daarom heet het een persoonlijke lening. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een persoonlijke lening en wat de gevaren zijn. 

 

Hoe sluit je een persoonlijke lening af?

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening kan je een bezoekje brengen aan je eigen bank. Veel banken zijn de laatste tijd zeer voorzichtig geworden met het verstrekken van leningen en daarom kan je het beste een bezoekje brengen aan een kredietverstrekker. De meeste kredietverstrekkers verstrekken leningen met een lagere rente dan de bank zelf. Als je eenvoudig en snel een persoonlijke lening wilt afsluiten bij een kredietverstrekker, dan kan je dit in de meeste gevallen doen via de website van een kredietverstrekker. 

 

Welke gegevens heeft de kredietverstrekker nodig?

Wanneer je een persoonlijke lening wilt afsluiten, dan heeft de kredietverstrekker enkele gegevens van je nodig. De kredietverstrekker wilt namelijk weten wie je bent en waarvoor je het bedrag nodig hebt. De kredietverstrekker vraagt vrijwel altijd om je netto maandinkomsten en je uitgaven. Aan de hand hiervan wordt bepaald welk bedrag je kan lenen. Ook toetst de kredietverstrekker je lening bij het BKR (bureau krediet registratie) om te kijken of je in het verleden de betaalafspraken niet bent nagekomen. Elke lening die je in het verleden hebt afgesloten wordt namelijk geregistreerd bij het BKR indien de lening hoger is dan tweehonderdvijftig euro. 

 

Wat zijn de gevaren van een lening?

Het grootste gevaar van het nemen van een lening is dat de lening achteraf niet terugbetaald kan worden. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben want de kredietverstrekker wilt natuurlijk het geleend bedrag inclusief rente terughebben. Als je dit niet meer kan betalen dan is de kans erg groot dat er beslag gelegd word op je inkomen of inboedel. Om dit te voorkomen is het erg belangrijk dat je altijd zeker weet dat je de lening terug kan betalen. Als je een lening wilt afsluiten voor een voertuig om bijvoorbeeld een financieren motor, dan is het erg belangrijk dat je naast de lening ook de onderhoudskosten en wegenbelasting kan blijven betalen. Veel mensen gaan hier jaarlijks de fout in en moeten als gevolg het voertuig weer verkopen. Dit is erg zonde want je gooit hierdoor bakken met geld weg. 

Geef een reactie