Deze kleur overhemd staat jou het best

Draag jij als man regelmatig een overhemd, maar heb je eigenlijk geen idee of je wel de overhemden in de juiste kleur uitkiest? Dat is niet zo gek, want als man krijg je weinig informatie mee over de kleding die jou het beste staat. Daarom zijn in dit blog de beste tips verzameld om te achterhalen welke kleuren jou het beste staan.

Je kleurtype achterhalen

Het achterhalen van je kleurtype is de eerste stap bij het vinden van een overhemd in de kleur die jou het beste staat. Het achterhalen van je kleurtype doe je als volgt: 

 

  1. Heb je een warme of koele ondertoon?

Het achterhalen van de ondertoon in je huid is erg gemakkelijk. Kijk naar de aders op je onderarm en ga na of ze groen of juist blauw zijn. Hebben je aders een meer groene kleur? Dan heeft je huid een warme ondertoon. Zijn de aders in je onderarm overwegend blauw? Dan heb je een koele ondertoon. Is de kleur van je aders moeilijk te onderscheiden? Dan heb je mogelijk een neutrale ondertoon. 

 

  1. Heb je lichte of donkere tinten in je haar en ogen?

De volgende stap is het achterhalen van de lichte of diepe tinten in de kleur van je ogen en haren. Heb je van nature blond haar en licht gekleurde ogen, of juist donker haar en donker gekleurde ogen? In het eerste geval val je in de categorie ‘licht gekleurd’ en in het tweede geval in de categorie ‘diep gekleurd’.

 

  1. Welk seizoenstype heb jij?

Nu je de ondertoon van je huid hebt achterhaald en de tinten die voorkomen in je haar en ogen hebt getypeerd, kun je jouw kleurtype gaan koppelen aan een seizoenstype. Hieronder worden de seizoenstypen kort toegelicht:

 

Het herfsttype

Heeft jouw huid een warme ondertoon en zijn je ogen en haren diep gekleurd? Dan ben je een herfsttype. Overhemden die jou het mooist staan zijn overhemden in de kleuren terracotta, (warm) rood, mosterdgeel, smaragdgroen.

Het wintertype

Heb je een bleke huid met een koele ondertoon en donker gekleurd haar? Dan ben je een wintertype en staat een zwart overhemd of een overhemd in de kleuren kobalt blauw of wit jou het mooist. 

 

Het zomertype 

Heeft je huid een koele ondertoon en zijn je haren en ogen licht gekleurd? Dan staan overhemden in de kleuren wit, zand, oudroze en koel taupe jou het best. 

Het lentetype 

Als lentetype heb je een lichte huidskleur met een warme ondertoon. Je verbrandt snel. Kleuren die jou het beste staan zijn perzik, turquoise en ecru. 

Geef een reactie