Het maken van je eigen hillhout schutting

Iedereen heeft andere voorkeuren als het gaat om het inrichten van de tuin. De ene persoon houdt ervan om alleen maar groen in de tuin te plaatsen, terwijl de ander meer fan is van betegeling. Er zijn echter een aantal dingen die elke tuin wel nodig heeft. Zo is er in bijna elke tuin wel een zithoek met overkapping te vinden. Daarnaast is het ook erg normaal om een schutting te plaatsen. Een schutting zal er namelijk voor zorgen dat je privacy hebt en je buren niet zomaar de tuin in kijken. Hoe maak je nou je eigen hillhout schutting?

 

Het voorbereiden van de bouw

Wanneer je ervoor kiest om een hillhout te gaan bouwen zul je ervoor moeten zorgen dat je een goede voorbereiding doet. Je wil namelijk zo veel mogelijk aan één stuk door kunnen werken en niet steeds moeten stoppen. Om ervoor te zorgen is het belangrijk dat je van tevoren goed de afmetingen weet als je naar de winkel gaat. Zorg ervoor dat je alle spullen die je nodig hebt klaar hebt liggen. Verder is het ook belangrijk om te overleggen met je buren over de bouw van de schutting. Je buren zullen er last van hebben als het wordt gebouwd. Ook kun je ervoor kiezen om de kosten van een schutting te delen. Verder is het nodig om een vergunning aan te vragen in sommige gemeenten. Dit kun je eenvoudig nagaan op de site van je gemeente in het bestemmingsplan. Verder kun je voordat je gaat beginnen met de bouw ervoor zorgen dat alle wortels en beplanting die in de weg stond alvast weg is.

 

Het bouwen van een hillhout schutting

Wanneer je de benodigde voorbereiding hebt getroffen kun je daadwerkelijk beginnen met het bouwen van je schutting. Je kunt uit verschillende kleuren hout kiezen. Wanneer je een overkapping hebt, is het wel zo goed voor de uitstraling als de kleur goed bij de kleur van de schutting past. Wanneer dit is gelukt zul je moeten beginnen met het bepalen van de paalafstand. Dit is over het algemeen 70 centimeter. Op deze plek dien je een paal in de grond te slaan, waaraan je later de schutting kunt bevestigen. Gebruik gedurende de bouw van je schutting zoveel mogelijk waterpassen en andere gebruiksvoorwerpen die je kunnen helpen. Wanneer je niet veel verstand hebt van klussen kan het misschien beter zijn om een expert in te huren. Deze persoon is er vaak zo mee klaar en je schutting zal er vaak een stuk netter uit komen te zien.

Geef een reactie