Nieuwe bril kopen? Hier moet je op letten!

Ga je voor het eerst een bril aanschaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden, voordat je tot aankoop overgaat. Zo voorkom je miskoop en zorg je er voor dat je eindigt met een bril die perfect bij je past. Ben je benieuwd welke aandachtspunten belangrijk zijn bij het aanschaffen van je nieuwe bril? Lees dan snel verder!

De belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe bril 

Wanneer je een nieuwe bril gaat kopen, zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten.

De sterkte 

Allereerst is het belangrijk dat je zeker weet welke sterkte de brillenglazen moeten hebben. Je doet er dan ook goed aan om je ogen te laten opmeten. 

Het gebruik 

Wanneer je de sterkte weet, weet je ook de eisen waar de bril aan moet voldoen; heb je de bril alleen nodig als leesbril, of heb je de bril ook nodig bij dagelijkse bezigheden zoals het autorijden? Afhankelijk van de toepassingen waarvoor je de nieuwe bril gaat gebruiken, kun je het juiste soort bril uitkiezen. Wil je een bril die je voor zowel veraf als voor het lezen kunt gebruiken? Kies dan voor een multifocale bril

 

Het montuur 

De volgende stap bij het kopen van een geschikte bril, is het kijken naar het brilmontuur. De vorm van het brilmontuur kan je gezicht maken of breken. Kies dus voor een montuur dat je gezichtsvorm complimenteert. Heb je een hoekig gezicht? Dan staat een bril met een ovaal montuur jou het beste. Heb je een rond gezicht? Kies dan voor een vierkante bril. Heb je een smal en lang gezicht? Kies dan voor een rond of vierkant montuur. Heb je het geluk dat je een ovale gezichtsvorm hebt? Dan kun je vrijwel alle brilmonturen goed dragen. 

 

De kleur

Bij het kiezen van de kleur van je bril, is het belangrijk om te kijken naar de ondertoon van je huid. Heeft je huid een koele ondertoon? Kies dan voor een bril met koude kleuren. Bij een huid met een warme ondertoon kies je dus ook voor een bril met een warme kleur. Ook je haarkleur en de kleur van je ogen spelen een belangrijke rol. Heb je blond haar? Kies dan voor pasteltinten of een bril in de kleur zilver of grijs. Heb je bruin haar? Kies dan voor een bril in diep rood, zwart of goud. Bij zwart haar staan eigenlijk alle kleuren brillen goed en voor mensen met rood haar zijn brillen in warme kleuren de beste keuze. 

Geef een reactie