PVC vloer kopen? Hier moet je op letten!

Heb je een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar een mooie PVC vloer voor in jouw nieuwe woning? Of ga je een vloer in huis vervangen voor een PVC vloer? Dan is het handig als je gedurende het aankoopproces rekening houdt met een aantal belangrijke zaken, zodat je de juiste PVC vloer voor je huis vindt én dat het leggen van de vloer straks soepel verloopt. Ben je benieuwd waar je precies rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een nieuwe PVC vloer? Lees dan snel verder!

  1. Let op de ondergrond

Ga je een PVC vloer (laten) leggen? Dan moet deze gelegd worden op een stabiele, egale ondergrond. Daarnaast is ook het materiaal van de ondergrond belangrijk bij het kiezen van de juiste PVC vloer voor in een specifieke ruimte. Niet alle PVC vloeren zijn geschikt voor alle ondergronden. Controleer dan ook uit welk materiaal de ondergrond van je nieuwe vloer bestaat en win advies in bij verschillende professionals. 

  1. Controleer keurmerken en kwaliteit 

Heb je een mooie PVC vloer gevonden voor een goede prijs? Laat je niet verleiden om direct tot aankoop over te gaan. Controleer eerst of de vloer wel voorzien is van de Europese en Nederlandse keurmerken op het gebied van verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Zo heb je het langst plezier van een goede PVC vloer.

  1. Werk met kleurstalen 

Heb je een mooie vloer gevonden en ben je helemaal weg van de kleur? Of misschien twijfel je wel tussen twee of meer kleuren? Hoe dan ook, zorg dat je altijd controleert of de kleur aansluit bij de rest van je interieur en neem kleurstalen mee naar je nieuwe huis. Zo kun je het beste controleren of deze kleur PVC vloer past bij de ruimte. 

  1. Stem het dessin af met de ruimte en het interieur

Wist je dat PVC vloeren met een dessin een kamer groter kunnen doen lijken? Ben je dus op zoek naar een goede vloer voor een relatief kleine ruimte? Dan zijn PVC visgraat vloeren wellicht een uitkomst. Door dit mooie dessin lijkt de kamer optisch groter en voeg je een leuke, speelse touch toe aan je interieur. 

  1. Houd rekening met snijverlies

Heb je de juiste vloer gevonden en ga je over tot aankoop? Deel dan een plattegrond met de afmetingen van de ruimte waarin je de vloer wil (laten) leggen mee te nemen naar de aanbieder van de vloer. Zo weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid aanschaft en dat je ook na snijverlies voldoende PVC overhoudt om de ruimte te vullen.

Geef een reactie