Waarom werken als ZZP?

Werken als zzp’er heeft een aantal voordelen. Naast dat je zelfstandig onderneemt, kun je ook zelf je eigen tijd indelen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je deze tijd verstandig inricht, zodat je genoeg voor je zelf kunt doen, maar ook genoeg kunt verdienen. Doordat je als zzp’er zelf de opdrachten uitkiest heb je de mogelijkheid om verschillende opdrachten aan te nemen. Zo heb je afwisseling tussen de projecten, waardoor het werk niet gaat vervelen. Wil jij ook aan de slag als zzp’er? Lees dan vooral verder!

Schrijf je in bij de KVK 

Als jij als zzp’er aan de gang wilt is het eerst belangrijk om je in te schrijven bij de KVK. Zodra jij namelijk als zelfstandige ondernemer aan de slag wilt, is het verplicht om je in te schrijven bij de KVK. Dit komt omdat je de belasting moet opgeven over de inkomsten, maar ook uitgaven. Een KVK-afspraak is zo ingepland. Wel kan het voorkomen dat je een langere tijd moet wachten voordat je je kunt inschrijven bij de KVK. De drukte neemt namelijk tegenwoordig erg toe, omdat veel mensen een zelfstandig ondernemer willen worden. 

Ingeschreven? Kijk voor zzp opdrachten

Zodra je bent ingeschreven bij de KVK, dan kan de zoektocht beginnen naar opdrachten. Ben jij woonachtig in Amsterdam? Dan kun je kijken voor zzp opdrachten in Amsterdam. Je hebt een aantal websites waar je terecht kunt voor het vinden van geschikte zzp opdrachten die jij nodig hebt. Natuurlijk is het belangrijk dat de opdrachten binnen jouw geschikte factor vallen waar jij je op focust. Daarom kun je zelf de zoekopdracht te verkleinen door het kiezen van een factor. Zodra je een geschikte opdracht hebt gevonden is het handig om interesse te tonen aan de opdrachtgever. Ga in gesprek met het bedrijf en laat het beste van je zien! Hierdoor kan het sneller voorkomen dat de opdracht wordt toegewezen aan jou!

Ik wil richting de ICT

Wil jij richting de ICT? Dan is het natuurlijk belangrijk om binnen deze factor te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld via het internet zoeken naar zzp opdrachten in de ICT. Je zult snel uitkomen bij een aantal sites die jou kunnen helpen bij het vinden van geschikte opdrachten. Om je het beste te laten zien aan het bedrijf, is het handig om een portfolio op te stellen. Dit zijn voorbeelden van projecten die jij hebt gedaan. Hier scoor je vaak al een pluspunt mee bij bedrijven!

Geef een reactie