Geld besparen op je mkb energie met deze tips

De energietarieven zitten al een hele tijd in de lift. Als ondernemer met een eigen bedrijfspand zoals een kantoor of een magazijn merk je daar absoluut wat van wanneer je een nieuw contract omtrent mkb energie nodig hebt. Dat betekent gelukkig niet dat je gegarandeerd veel geld kwijt bent. Er is namelijk nog steeds een aantal tips dat je op kunt volgen om het meest voordelige energiecontract van dat moment te scoren. Hoe je dat doet? Simpel: door de volgende tips te lezen en toe te passen. Daarmee wordt energie afnemen in ieder geval weer wat leuker.

Stap over op het moment dat dat mag

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zit er een einddatum aan je zakelijke energiecontract. Sommige ondernemers vergeten die einddatum of vinden het wel prima wanneer hun contract stilzwijgend wordt verlengd. Toch is dat niet het meest slimme om te doen wanneer je geld wilt besparen op je zakelijke energie. Op die manier ben je namelijk altijd duurder uit dan wanneer je zou overstappen. Er is altijd wel ergens anders een betere energiedeal te vinden. Dat zit namelijk zo: zakelijke energieleveranciers zijn constant op zoek naar nieuwe klanten. Daarom strooien ze vaak met aantrekkelijke kortingen en leuke cadeaus om die klanten te trekken. Stap jij over van energieleverancier dan maak je dus gebruik van dergelijke aanbiedingen. Daar kun je écht flink wat geld mee besparen op je zakelijke energierekening. Ben je heel tevreden met de zakelijke energieleverancier waar je nu zit? Dan kun je ook nog eens navragen of ze een nieuwe deal voor je willen maken.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Nu je weet dat je in ieder geval altijd actie moet ondernemen, is het wel zo handig om te weten waar je zo snel een nieuw zakelijk energiecontract kunt scoren. Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Voor een nieuw contract omtrent zakelijke energie is het aan te raden om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Dat is een handige online tool die voor jou op zoek gaat naar de beste aanbieding voor jouw jaarlijkse energieverbruik. Het enige wat je hiervoor moet weten zijn de gegevens omtrent dat verbruik. Die gegevens kun je vinden op je jaarafrekening dat je ieder jaar krijgt. Met die data gaat de tool op zoek naar meerdere passende deals. Omdat zo’n zakelijke energievergelijker altijd onafhankelijk is, krijg je het meest complete aanbod te zien. Dat is ideaal, want dat betekent dat je niet verder hoeft te zoeken. Het gebruik van een zakelijke energievergelijker scheelt je dus veel geld én tijd.

Wek je eigen voordelige groene stroom op

Wat je tot slot kunt doen, is naar de langere termijn kijken. Wanneer je voornamelijk op de langere termijn geld wilt besparen op je zakelijke energierekening is het aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen. Met zonnepanelen op het dak van je bedrijf wek je namelijk je eigen verantwoorde energie op. In eerste instantie lijkt dit misschien niet goedkoper, omdat je er eerst een flinke investering voor moet doen. Maar: een investering heet niet voor niets een investering, omdat je er uiteindelijk je geld mee terug kunt verdienen. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee en heb je de investering er al binnen acht tot tien jaar uit. De jaren erna maak je dus eigenlijk nog gebruik van gratis zonne-energie. Zonnestralen zijn immers gratis. Uiteindelijk betekent dat dat je nog ma heel weinig geld kwijt bent aan je zakelijke energierekening. Ook ben je niet meer afhankelijk van de wisselwerking op de energiemarkt. Kort samengevat is de investering in zonnepanelen erg interessant wanneer je geld wil besparen op zakelijke energie.

Geef een reactie