Wat is jouw hobby?

Je hebt eigenlijk allemaal wel één of meerdere hobby’s. Door het flexibele werken en het thuiswerken krijgen steeds meer mensen extra vrije tijd om te besteden. Populaire vrijetijdsbestedingen zijn sporten, lezen, een muziekinstrument bespelen en tuinieren. Sporten is voor veel kinderen en volwassenen een heerlijke uitlaatklep na een dag werken of op school zitten. Sporten in verenigingsverband wordt door veel mensen gedaan waarbij voetbal nog steeds het meest populair is, gevolgd door tennis. Ook de sportscholen worden nog steeds druk bezocht. Gewoon lekker op je eigen tijd, alleen of met vrienden sporten is voor velen de ultieme vrije tijdsbesteding. Het tuinieren is altijd al een geliefde bezigheid voor veel mensen geweest. Naast het tuinieren in eigen tuin is het tuinieren op een volkstuin de laatste tijd enorm gegroeid. Ook veel jongeren met groene vingers brengen hier nu uren door. Voor veel volkstuintjes bestaan zelfs wachtlijsten.

Een volkstuin

Tuinieren is populairder dan ooit. In de Randstad is er al jaren een enorme toeloop bij volkstuinverenigingen. Vooral veel jongeren lijken steeds vaker met de handen in de aarde te willen wroeten. Waar komt die populariteit vandaan? Veel mensen willen de hectiek van het dagelijkse leven ontvluchten en op een volkstuin vind je alle rust en je eigen groente verbouwen is voor velen een leuke en gezonde uitdaging. Er zijn ook volkstuinen waar het is toegestaan om er te overnachten. Met een klein huisje op je tuin kan je er in het weekend extra van genieten. Om goed te kunnen tuinieren is een goede, vruchtbare grond natuurlijk noodzakelijk. Compost is een veelgebruikt middel ter bemesting. Door de toevoeging van compost aan de bodem wordt de vruchtbaarheid van de bodem verhoogd en worden voedingsstoffen voor planten opgeslagen. Vaak is het handig om met meerdere mensen tegelijk compost te laten bezorgen.

Motor rijden

Een hele andere hobby maar iets wat ook erg populair aan het worden is de laatste tijd is motor rijden. Vooral onder de mannen is dit een veel voorkomende hobby. Even lekker nergens aan denken en lekker los gaan op je motor. Alleen aan het rijden op een motor zitten natuurlijk wel een aantal risico’s verbonden. Daarom is het aanschaffen van een verzekering voor je motor niet te missen. Een motor verzekering berekenen is handig om te kijken welke het best bij je past en waar je e.v.t. het goedkoopst mee uit komt. Een motor all risk verzekeren is in de meeste gevallen het verstandigst. Zo ben je én zelf verzekerd én ben je ook verzekerd als je schade maakt aan anderen. Ideaal toch?

Geef een reactie